Nieuws/Financieel
1061286
Financieel

'Air France-KLM hoger op olieprijs'

Het aandeel Air France-KLM is dinsdag een opvallende winnaar op Beursplein 5. Analisten schrijven de koersstijging toe aan de dalende olieprijs en het afzwakken van de oorlogsdreiging in Syrië.

,,Er is wat meer rust voor het aandeel nu. Olie is goedkoper en een aanval op Syrië lijkt van de baan'', aldus een analist van Commerzbank. Theodoor Gilissen wijst er op dat de koers van Air France-KLM de afgelopen maanden te ver is gedaald. ,,De huidige waardering van minder dan de helft van de verwachte boekwaarde eind september 2013 is te laag'', aldus marktvorser Jos Versteeg.

Het aandeel Air France-KLM noteerde dinsdag omstreeks 14.25 uur 8,6 procent hoger op 6,57 euro, bij hoge volumes. Naast Air France-KLM doen ook de overige luchtvaartaandelen in Europa goede zaken.

Zo wint Lufthansa, dat dinsdag de vervoerscijfers over augustus presenteerde, 4,6 procent. EasyJet en Ryanair winnen respectievelijk 6 procent en 4 procent. International Airline Group (IAG), moeder van British Airways en Iberia, steeg 4,4 procent.