Nieuws/Financieel
1061309
Financieel

DFT Online Seminar | ’Bederft Bernanke beursfeestje?’

De ingrediënten die de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) aandraagt om waarschijnlijk later dit jaar een begin te maken met de afbouw van het steunprogramma zijn positief. Het betekent dat de Amerikaanse economie weer op eigen benen kan staan. Dat stelde DFT-goeroe Sem van Berkel tijdens het DFT Online seminar van 20 juni 'Bederft Bernanke beursfeestje?'.

’Het weten van de zaak is het einde van het vermaak’ heeft de aanzet gegeven voor de recente koersdalingen, meent van Berkel. Hij verwacht dat de afbouw van het inkoopprogramma rustig zal verlopen door de Fed, zodat er niet een al te grote schrikreatie zal plaatsvinden. In zijn visie biedt de huidige onrust onder beleggers juist kansen om mooie partijen op te pakken, als de aandelenmarkten zijn uitgebodemend. 

Daarnaast nam hij samen met Nico Langedijk (BNP Paribas) uitgebreid de huidige certificaten-portefeuille van onder meer KPN en ArcelorMittal onder de loep met een uitleg over de bouwstenen van rendementcertificaten. Met dit produkt kan toch een aantrekkelijk rendement behaald worden ook in een stagnererende markt. 

Van Berkel brak tijdens het seminar verder een lans voor een nieuwe Amsterdamse index. ”De index van nu stelt niets meer voor. Ultimo AEX is terug bij af. Gemalto wordt toegevoegd, wie heeft daar ooit van gehoord? Daarom pleit ik voor een nieuwe index die echt representatief is voor Nederland. Met Koninklijke olie, Akzo en Unilever."

Maandag 24 juni geeft Sem in een videobijdrage voor DFT zijn mening over het beursklimaat en kansrijke aandelen.

Het gehele DFT online seminar is terug te zien via deze link.