Nieuws/Financieel
1061315
Financieel

Lufthansa vervoert meer passagiers

Lufthansa heeft in augustus meer passagiers en minder vracht vervoerd dan een jaar eerder. Dat meldde het Duitse luchtvaartbedrijf dinsdag.

Lufthansa vervoerde vorige maand 10,1 miljoen passagiers. Dat was 3,4 procent meer dan een jaar eerder. De opbrengst per stoel per kilometer steeg met 4,3 procent. De bezettingsgraad verbeterde met 1,6 procentpunt tot 85,4 procent.

Het vrachtvervoer van Lufthansa Group nam met 0,7 procent af, bij een bezettingsgraad die met 65,6 procent 1,9 procentpunt lager was dan in augustus 2012. De opbrengst per kilometer lag wel 2 procent hoger dan vorig jaar.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad bij het passagiersvervoer verbeterde bij alle onderdelen van Lufthansa. Bij Lufthansa zelf steeg de bezetting met bijna 2 procentpunt tot 84,7 procent. Bij Swiss en Austrian Airlines bedroeg de verbetering circa 1 procent.

Vrijdag meldde Air France-KLM vergelijkbare cijfers. Bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie nam het passagiersvervoer met bijna 5 procent toe in augustus. Het vrachtvervoer nam met 1,3 procent af.