Nieuws/Financieel
1061358
Financieel

TenCate krijgt bepantseringsorder

TenCate heeft een 3-jarig contract afgesloten met een in Singapore gevestigde scheepsbouwer voor het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van lichtgewicht beschermingsmaterialen voor de bemanning en apparatuur op een aantal grote zeeschepen. De eindgebruiker bevindt zich in het Midden-Oosten. Dat maakte het technisch textielbedrijf dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

,,Deze markt is te gevoelig om financiële details bekend te maken, maar de omvang is groot genoeg om een persbericht uit te sturen''', aldus een woordvoerder van TenCate. ,,De markten in Europa en de Verenigde Staten zijn zo slecht, dat we de positieve ontwikkeling in Azië wilden benadrukken. Mede door de bestrijding van piraterij uit de kust van Somalië spelen daar hele andere krachten dan elders in de wereld.''

Substantiële groei

TenCate opende begin 2012 een marketing- en verkoopkantoor in Singapore. Volgens het bedrijf vindt er momenteel een ,,substantiële groei'' plaats in de maritieme markt met veel nieuwe orders voor een breed scala aan bepantseringsoplossingen voor onder meer grote patrouillevaartuigen, bemanningsboten en landingsvaartuigen. De zegsman wilde geen percentage aan het woord substantieel hangen, maar zei wel dat het niet verwijst naar de schaal van Mock.