Nieuws/Financieel
1061386
Financieel

HUB Uitgevers verder als Reshift Digital

Een groep investeerders, waaronder oud-bestuursleden, maakt een doorstart met het onlangs failliet verklaarde HUB Uitgevers. Onder de naam Reshift Digital zal het bedrijf in ieder geval de bladen Computer Idee, Personal Computer Magazine, Media Totaal en Power Unlimited blijven uitgeven. Dat heeft Paul Molenaar, één van de investeerders, laten weten.

Volgens hem blijven veel van de oorspronkelijke ruim 75 arbeidsplaatsen behouden. Met licentiegevers wordt nog onderhandeld over het voortzetten van andere merken en de lancering van nieuwe producten. Onder meer van Discovery Magazine is nog niet zeker of Reshift dit blad blijft uitgeven.

,,We denken nog steeds in merken, zowel in print als online, maar geloven ook in het inzetten op nieuwe technieken'', zegt Molenaar. Volgens hem zal Reshift bijvoorbeeld snel meer gaan doen met tablets.

Marktleider

HUB Uitgevers was marktleider op het gebied van pc- en ICT-tijdschriften. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en had ruim 20 titels in bezit.

Het Haarlemse bedrijf verkeerde al langer in zwaar weer en werd eind augustus failliet verklaard. Door de verslechterende marktomstandigheden was de onderneming niet langer in staat om zijn rekeningen te betalen. Uitgevers van computertijdschriften hebben het al langere tijd moeilijk, omdat veel mensen hun informatie van allerlei technologiesites halen.