Nieuws/Financieel
1061454
Financieel

'Positieve berichten TomTom'

De automotivedivisie van TomTom gaat een sterke tweede helft van het jaar tegemoet. Dat concludeerde analist Martijn den Drijver van SNS Securities dinsdag.

De analist baseerde zich op de reeks persberichten die TomTom eerder op de dag naar buiten bracht. De navigatiedienstverlener meldde een verlenging van zijn samenwerking met Sony, een nieuw contract met Ford Sync en de komst van de R-Link van Renault.

De deal met Ford kan voor een aanzienlijke omzetgroei zorgen, concludeerde SNS maandag al. De deal met Sony is kleiner, omdat die zich vooral richt op de dealermarkt. De R-Link is op zich ook geen nieuws, maar door vertragingen liet de definitieve aankondiging langer op zich wachten dan gepland.

Impact

De R-Link kan vanaf het derde kwartaal bijdragen aan de groei van TomTom, aldus Den Drijver. De effecten zullen goed zichtbaar worden vanaf het vierde kwartaal. Dan zal ook de impact van de overeenkomst met Daimler en enkele andere overeenkomsten met automakers te merken zijn.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel TomTom, dat dinsdag rond 9.20 uur 2 procent in de plus stond op 5 euro.