Nieuws/Financieel
1061477
Financieel

'Herstel uitzendsector laat op zich wachten'

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt ook volgend jaar nauwelijks toe. Dat voorspelt het economisch bureau van ABN Amro in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De markt voor uitzendpersoneel wordt al anderhalf jaar steeds kleiner en toont volgens ABN de komende tijd geen noemenswaardig herstel. De economen van de bank wijzen daarbij op de verwachte matige groei van de Nederlandse economie in 2014, die door alle bezuinigingen volgens hen beperkt blijft tot 0,4 procent, en op de aanhoudende stijging van de werkloosheid. Beide ontwikkelingen zijn uiteraard niet gunstig voor de uitzendbranche.

ABN concludeert verder dat de markt voor uitzendpersoneel met vertraging lijkt te reageren op economisch herstel. Bedrijven proberen bij herstel waarschijnlijk eerst het aanwezige personeel beter in te zetten, voordat uitzendkrachten worden ingehuurd om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. De bank verwacht daarom dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten volgend jaar met hoogstens 0,5 procent zal groeien, na een krimp met 3 procent dit jaar.