Nieuws/Financieel
1062222
Financieel

'G20: crisis nog niet overwonnen'

In de verklaring die de landen van de G20 aan het einde van hun bijeenkomst zullen uitbrengen zal staan dat er weliswaar tekenen zijn van economisch herstel, maar dat de crisis nog niet voorbij is. Dat heeft een Russische functionaris die betrokken is bij het opstellen van de slotverklaring gezegd. Volgens Andrej Bokarjov is het „veel te vroeg om te zeggen dat de crisis is overwonnen en dat het vanaf nu makkelijk zal gaan”.

Bokarjov liet weten dat de discussie tussen de leiders op donderdagavond vooral ging over de staat van de wereldeconomie en de afzwakking van de groei in de opkomende landen. Die constatering zal ook deel uitmaken van de slotverklaring. Daarin zal worden opgenomen dat „de opkomende landen een grote bijdrage leveren aan de wereldwijde groei, maar dat er een langzamere trend zichtbaar is”, aldus de Rus.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei vrijdag in Sint-Petersburg dat de wereldwijde economie nog steeds fragiel is. Wel constateerde de G20 volgens haar dat het vertrouwen in de eurozone toeneemt.

De leiders van de G20 kwamen donderdagmiddag aan in de Russische stad voor de tweedaagse top van de belangrijkste industrielanden.