Nieuws/Financieel

Disney en Qualcomm bezorgen VS hoger slot

Wall Street heeft de recordopmars maandag opnieuw voortgezet. Overnamenieuws rond mediagigant Disney en chipmaker Qualcomm stuwde de beurskoersen. Ook de stijgende olieprijzen zorgden voor een positief sentiment op de beurzen in New York.

De beurskoers van Disney steeg 2% op nieuws dat het mediaconcern heeft gesproken over de overname van grote delen van branchegenoot 21st Century Fox. De onderneming van mediatycoon Rupert Murdoch zou zich willen toeleggen op nieuwszender Fox en sportkanaal ESPN, en haar entertainmentactiviteiten willen afstoten. Het aandeel 21st Century Fox won 9,9%.

Qualcomm klom 1,3%. De chipmaker ontving een overnamebod van $130 miljard van Broadcom (+1,5%). Het aan de technologiebeurs Nasdaq genoteerde Nederlandse NXP, dat op haar beurt op het punt staat om door Qualcomm te worden overgenomen, ging 1,5% omhoog. De aankoop van NXP moet volgens Broadcom plaatsvinden onder de gestelde voorwaarden en niet voor een hogere prijs, zoals sommige aandeelhouders van NXP graag zouden zien.

Telecomconcern Sprint verloor 11,6% na de officiële bekendmaking afgelopen weekend van de het spaaklopen van de fusie met T-Mobile USA (-5,7%). Altice USA, de Amerikaanse tak van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde telecom- en kabelbedrijf Altice, maakte bekend een strategische samenwerking aan te gaan met Sprint en steeg 5,8%.

Modeconcern Michael Kors won 14,6% na meevallende kwartaalcijfers.

Lees meer over