Nieuws/Financieel
1067400
Financieel

Vrouwelijke pionier Wall Street overleden

De eerste vrouw die mede-eigenaar werd van de New York Stock Exchange (NYSE) is afgelopen weekend overleden. Muriel 'Mickie' Siebert bezweek aan de gevolgen van kanker en werd 80 jaar.

Siebert kocht in december 1967 voor 445.000 dollar een zetel in NYSE en werd daarmee een van de 1366 particuliere bezitters van het beursbedrijf. Haar lidmaatschap was lang tegengehouden door de mannen die Wall Street tot dan toe domineerden.

Siebert begon haar carrière op Wall Street als medewerker van beleggingsmakelaars en richtte in de jaren '60 vervolgens haar eigen, nog altijd bestaande firma op: Muriel Siebert & Co.

Ondanks haar financiële successen werd haar het NYSE-lidmaatschap in eerste instantie geweigerd. Zij werd door mannen die de dienst uitmaakten weggehoond en bespot. Maar uiteindelijk werd de strijd beslist in haar voordeel.

Siebert was in 1977 ook de eerste vrouw die werd benoemd tot hoofdinspecteur van het bankwezen in de staat New York, een functie die ze enkele jaren met groot succes vervulde. In 1982 mengde zij zich in de strijd voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. Siebert verloor deze race van een andere vrouw, Florence Sullivan.