Nieuws/Financieel
1067466
Financieel

'Hoger bod AMX op KPN zou charmant zijn'

Een hoger bod van América Móvil (AMX) op KPN zou ,,charmant'' zijn. Dat zei analist Tom Muller van Theodoor Gilissen maandag. KPN meldde eerder dat het Mexicaanse bedrijf de verkoop van zijn Duitse tak E-Plus steunt, nadat de voorwaarden voor de verkoop werden verbeterd.

AMX biedt 2,40 euro per aandeel KPN. ,,De zaak is nu gesloten, de patstelling is voorbij. KPN kan doorgaan met het werk waar ze mee bezig is, en AMX blijft een speler met een participatie in Duitsland'', aldus Muller.

De analist verwacht dat de koers van KPN maandag een plus zal laten zien. Wat betreft een hoger bod van AMX zei hij dat ,,hoop doet leven''.

Positief

Analist Marc Hesselink van ABN Amro noemt de nieuwe voorwaarden voor E-Plus positief. ,,Belangrijker is nu wat er gaat gebeuren met het bod op KPN. Het is de vraag of KPN het bod, als het biedingsbericht uitkomt, gaat steunen.'' Hesselink denkt overigens niet dat AMX zijn bod zal aanpassen.

ING denkt dat door de deal het risico dat de Stichting KPN haar beschermingswal zal optrekken substantieel is afgenomen. ,,De voorwaarden voor de verkoop van E-Plus zijn licht verbeterd en AMX heeft aangegeven voor de verkoop te stemmen'', aldus analist Emmanuel Carlier. De bank sluit niet uit dat het bod op KPN omhoog gaat naar 2,50 euro per aandeel, maar noemt de kans daarop wel erg klein.

Het aandeel KPN noteerde maandag omstreeks 10.05 uur 2,6 procent hoger op 2,32 euro.