Nieuws/Financieel
1067532
Financieel

Nikkei eindigt nipt lager

De aandelenbeurs in Tokio is maandag nipt lager geëindigd na een schommelende handelssessie. De vrees voor een mogelijke verhoging van de consumptiebelasting in Japan hield beleggers langs de zijlijn. Vooral de exportbedrijven, die afgelopen vrijdag nog stevige winsten lieten zien, werden van de hand gedaan. De Nikkei sloot 0,2 procent in de min op 13.636,28 punten.

Speculatie dat Tokio mogelijk zal worden verkozen om de Olympische Spelen van 2020 te organiseren zorgden daarentegen voor winsten onder de Japanse onroerendgoedbedrijven en projectontwikkelaars. Mitsubishi Estate klom 1 procent en Sumitomo Realty & Development kreeg er 3,5 procent bij.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen overwegend winsten zien in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. De bezorgdheid over de mogelijke afbouw van het stimuleringsbeleid in de Verenigde Staten nam af door de tegenvallende Amerikaanse huizenverkopen, die afgelopen vrijdag bekend werden gemaakt. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent. In Seoul won de Kospi 1 procent.