Nieuws/Financieel
1068057
Financieel

'Emissie en kapitaalfocus Heijmans positief'

De markt voor bouwbedrijven is nog steeds erg moeilijk en er is nauwelijks sprake van herstel. Bouwbedrijf Heijmans gaf woensdag bij de presentatie van de cijfers over het eerste halfjaar dan ook een ,,ongeïnspireerde'' verwachting af voor heel 2013, schrijft Rabobank vrijdag. Maar de bank is wel te spreken over de beslissing van Heijmans om beter te letten op werkkapitaal en is ook positief over de aandelenemissie waarmee het bedrijf zijn balans versterkt. Rabobank verhoogde vrijdag zijn advies voor Heijmans naar hold van reduce.

De bank wijst er wel op dat de winstgevendheid van de divisies nog steeds erg laag is en dat ook onduidelijk is of de verbetering in het werkkapitaal structureel is. Daarnaast doet de emissie weinig aan de schuldpositie van Heijmans. Toch is de verbetering van de financiële buffers van het bedrijf positief, evenals de focus op cashflow, aldus Rabobank.

Heijmans maakte woensdag bekend dat het in de eerste helft van het jaar een nettoverlies heeft geleden van 5 miljoen euro. De omzet daalde van 1,06 miljard euro tot 929 miljoen euro. Het bouwbedrijf meldde ook een emissie van 1,7 miljoen aandelen, waarmee het 13,5 miljoen euro ophaalde.

Vrijdag rond 9.40 uur noteerde Heijmans 1,4 procent hoger op 7,86 euro.