Nieuws/Financieel
1068071
Financieel

'Geen verrassingen bij Vopak'

De definitieve halfjaarcijfers van Vopak zijn in lijn met het tussentijdse handelsbericht en laten geen verrassingen zien. Dat stelt SNS Securities in een reactie op de cijfers die vrijdag naar buiten kwamen.

De ebitda ex-items en de outlook werden herhaald. Ook hield Vopak vast aan zijn ambitie om in 2016 een ebitda ex-items te realiseren van 1 miljard euro.

SNS gaf aan dat het bedrijfsmodel van Vopak intact is en dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat de winstgevendheid voor Vopak structureel lager zal zijn dan in voorgaande periodes. Zolang Vopak capaciteit in strategische locaties blijft uitbreiden, zal de ebitda toenemen, aldus SNS. SNS heeft een accumulate-rating voor Vopak.

Rabobank

Rabobank liet eveneens weten dat de resultaten in lijn liggen met het tussentijdse handelsbericht. Rabo herhaalde zijn hold-advies.

ING gaf aan dat de cijfers niet bijster spannend waren. De outlook bleef zoals verwacht ongewijzigd. ING denkt dat er wel een risico is dat Vopak vanwege de moeizame marktomstandigheden zijn ambitie voor 2016 zal moeten bijstellen, wat beleggers kan teleurstellen. ING heeft een hold-advies.

Vopak stond vrijdag om 9.30 uur 2,1 procent hoger op 43,01 euro.