Nieuws/Financieel
1068097
Financieel

'Wells Fargo zet mes in hypotheekafdeling'

De Amerikaanse bank Wells Fargo staat op het punt 2300 banen te schrappen op zijn hypotheekafdeling. Ingewijden stelden donderdag dat de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten die ingreep nodig acht vanwege een sterke daling van de herfinancieringsvraag. Wells Fargo zou bovendien verwachten dat die vraag verder zal afnemen in reactie op stijgende rentes.

Wells Fargo heeft ruim 11.400 zogeheten 'mortgage loan officers' in dienst. De aanstaande ingreep heeft daarmee betrekking op circa 20 procent van hen. Herfinancieringen, waarbij een oude hypotheek wordt ingeruild voor een nieuwe met gunstiger voorwaarden, waren in de eerste helft van dit jaar goed voor 70 procent van alle hypotheektransacties. In de afgelopen weken is dat aandeel echter geslonken naar circa 50 procent.

Financieel directeur Timothy Sloan van Wells Fargo zei bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers dat het totaalbedrag van nieuwe hypotheken in het derde kwartaal zal dalen tot onder 100 miljard dollar (75 miljard euro). In het tweede kwartaal verstrekte de bank 112 miljard dollar aan hypotheken.