Nieuws/Financieel
1068351
Financieel

Duitse economie groeit verder

De activiteit in de Duitse economie is in augustus sterker gegroeid dan in juli. Dat blijkt uit een eerste schatting die onderzoeksbureau Markit donderdag publiceerde.

De inkoopmanagersindex voor de Duitse economie steeg deze maand van 52,1 naar 53,4. Een stand hoger dan 50 wijst op groei. De index staat nu op het hoogste punt in 7 maanden.

Industrie

Vooral de industrie toonde een sterke verbetering. De index voor Europa's grootste industrie steeg van 50,7 naar 52 en bereikte daarmee het hoogste punt in meer dan 2 jaar. De graadmeter voor de dienstensector steeg van 51,3 naar 52,4.

Volgens ING-econoom Carsten Brzeski tonen de cijfers aan dat de Duitse economie voorlopig doorstoomt. De verwachte afkoeling na het sterke tweede kwartaal kan daardoor volgens hem meevallen, wat weer positieve gevolgen kan hebben voor de hele eurozone. ,,Het lijkt erop dat de Duitse economie eerder momentum wint dan verliest'', concludeerde hij. De aantrekkende groei kan als bijkomend voordeel hebben dat de weerzin tegen eventuele nieuwe steun voor Griekenland snel wegebt, aldus de econoom.