Nieuws/Financieel
1068390
Financieel

'Transportsector draait beter kwartaal'

De transportsector heeft het in het tweede kwartaal beter gedraaid dan in het voorgaande kwartaal. Ook ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waren de resultaten ,,een stuk beter''. Dat zegt de ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) op basis van onderzoek onder haar leden.

TLN waarschuwt echter dat van echt herstel geen sprake is. Zo zitten de vrachtprijzen op het laagste niveau in drie jaar.

Uit de TLN-conjunctuurenquête blijkt dat het aantal bedrijven dat omzet en winst zag stijgen in het tweede kwartaal toenam en ook meldden meer bedrijven dat zij het drukker hadden. Ook het transport van bouwmateriaal liet een stijging zien. Ondernemers die zich daar mee bezighouden beoordeelden april-mei-juni als het beste kwartaal van de afgelopen zes kwartalen. Dat is opmerkelijk omdat de bouw geldt als de sector die het hardst wordt getroffen door de economische crisis.

Faillissementen

Ondanks de positieve ontwikkelingen in het tweede kwartaal is de financiële positie van veel transportbedrijven en logistieke dienstverleners zorgwekkend en neemt het aantal faillissementen nog altijd toe, aldus TLN.

De ondernemersorganisatie roept het kabinet op geen maatregelen te nemen die de transportsector met nieuwe kostenstijgingen opzadelen.