Nieuws/Financieel
1068396
Financieel

Nikkei lager na grillige sessie

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag lager gesloten na een grillige handelssessie. Een positief industriecijfer uit China bood enige steun aan de handel maar woog niet op tegen de verwachting dat het stimuleringsbeleid in de VS later dit jaar zal worden teruggeschroefd. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,4 procent in de min op 13.365,17 punten.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen ook omlaag in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index in de middaghandel 0,6 procent lager. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,6 procent en in Seoul verloor de Kospi 1 procent.

In China noteerde de Shanghai Composite een kleine min. Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie in augustus voor het eerst in maanden weer tekenen van groei laat zien. De inkoopmanagersindex van de industrie steeg deze maand tot een stand van 50,1. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.