Nieuws/Financieel
1068750
Financieel

Nedap krijgt opdracht Frans bedrijf

Nedap mag in 19 landen de roll-out van RFID-antennes verzorgen voor een Frans detailhandelsbedrijf gespecialiseerd in sportartikelen. Dat maakte de Nederlandsche Apparatenfabriek dinsdag bekend, zonder financiële details van de opdracht te noemen.

Het gaat om het upgraden van alle bestaande RF antennes, waarmee artikelen elektronisch worden beveiligd, naar RF/RFID-antennes. Deze upgrade in meer dan 400 winkels zou in maart 2014 moeten zijn afgerond.

Een woordvoerster van Nedap liet weten dat het gaat om een ,,mooie opdracht die wij niet elke dag krijgen''. Nedap kan de systemen die het eerder ook al zelf heeft geïnstalleerd op relatief eenvoudige wijze upgraden, zodat ze ,,veel meer functionaliteit krijgen'', aldus de zegsvrouw.

De onderneming gaat aan de slag in ongeveer de helft van alle winkels van het Franse bedrijf. Er is volgens de woordvoerster ,,nog een grote concurrent'' die in de andere winkels al eerder hun eigen systeem heeft geïnstalleerd. Nedap maakte op verzoek van de Franse klant niet bekend om welke winkelketen het gaat. Eerder meldde de Nederlandse onderneming wel het Franse Decathlon onder zijn klanten te rekenen.