Nieuws/Financieel
1068871
Financieel

'Utiliteitsbouw aandachtspunt bij Heijmans'

Heijmans heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van 2 miljoen euro. Dat is de gemiddelde verwachting van acht analisten. Zij voorzien een onderliggend bedrijfsresultaat (ebit) van 1 miljoen euro. Het bouwbedrijf zelf ging in mei, bij de trading update over het eerste kwartaal, uit van een onderliggend operationeel resultaat rondom break-even, gevolgd door een plus in de tweede helft van het jaar.

Heijmans, dat in de eerste helft van 2012 nog een nettowinst van 4 miljoen euro boekte, presenteert zijn halfjaarcijfers woensdag voorbeurs. In mei stelde het bedrijf: ,,de aanhoudende vorstperiode, een lager activiteitenniveau in het segment Verbinden (Wegen en Civiel) in Nederland en de slechte omzetontwikkeling in het segment Wonen leiden ertoe dat het resultaat achterblijft ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Utiliteit laat een lichte afname van de omzet zien ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De focus blijft gericht op verbetering van de kwaliteit in de aansturing van de organisatie en de uitvoering van projecten''.

Bij een aantal analisten gaat de meeste aandacht uit naar de gang van zaken in de utiliteitsbouw, waar Heijmans in het eerste kwartaal onverwacht een omzetdaling meldde. ,,De vastgoedactiviteiten zullen er nog steeds slecht voor staan. De vraag is hoe het gaat in de utiliteitsbouw. Hebben ze daar de boel onder controle?'', aldus SNS Securities.