Nieuws/Financieel
1068884
Financieel

Vooruitblik: 'BAM moet controle tonen'

Bouwbedrijf BAM moet bij de presentatie van de halfjaarcijfers, aanstaande donderdag, aantonen dat het zijn projecten onder controle heeft en dat de cashflow zich positief ontwikkelt. Dat stelde Rabobank in een analistenrapport. De bank sluit, evenals andere analisten, niet uit dat BAM opnieuw een herstructureringslast moet nemen bij de woningbouwactiviteiten. Het zou gaan om enkele miljoenen euro's.

Drie marktvorsers rekenen in doorsnee op een omzet van 3,26 miljard euro, tegen 3,46 miljard euro een jaar eerder. De winst voor belastingen wordt geraamd op 36,8 miljoen euro en de nettowinst op 27,3 miljoen euro. In de eerste helft van 2012 leed BAM nog een megaverlies van ruim 250 miljoen euro na afschrijvingen op de vastgoedtak.

BAM gaf in mei van dit jaar aan geen reden te zien waarom de operationele prestatie dit jaar significant zou verschillen van die in 2012. De analisten verwachten een handhaving van die outlook, waarbij ING aantekent dat die prognose exclusief nieuwe herstructureringslasten is.

Het grootste bouwbedrijf van Nederland heeft volgens SNS Securities goed gepresteerd in Duitsland en België. In het Verenigd Koninkrijk zijn de activiteiten naar verwachting aan de beterende hand, terwijl de Nederlandse tak nog altijd gebukt gaat onder de malaise op de woningmarkt.