Nieuws/Financieel
1068914
Financieel

'Verscheping nieuwe iPhones begin september'

Apple heeft zijn Taiwanese toeleverancier Hon Hai gevraagd begin september met de verscheping te beginnen van twee nieuwe iPhones. Het gaat om een dure versie en een goedkoper model. Dat meldde The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden.

Eerder deze maand schreef het technologieblog AllThingsD van de Amerikaanse zakenkrant al dat Apple op een speciaal evenement op 10 september met nieuwe versies van de iPhone naar buiten zal komen. Het zou gaan om de opvolger van de vorig jaar september aangekondigde iPhone 5 en een goedkoper model. De goedkopere iPhone moet Apple helpen beter de concurrentie aan te kunnen met de smartphones van aartsrivaal Samsung.

Toeleveranciers

Volgens bronnen bij Aziatische toeleveranciers van Apple is in juni begonnen met de massaproductie van onderdelen voor een duurdere iPhone met een aluminium behuizing en een goedkopere versie. Normaal gesproken zijn nieuwe iPhones ongeveer anderhalve week na de presentatie beschikbaar voor het publiek.

Samsung zou op zijn beurt in september met een internet- en belhorloge naar buiten komen, de Galaxy Gear, en een nieuwe grotere tablet.