Nieuws/Financieel
1070467
Financieel

'Miljardair Paulson achter bod op Steinway'

De Amerikaanse hedgefondsmanager John Paulson aast op de overname van de beroemde vleugelbouwer Steinway. De miljardair zit met zijn fonds Paulson & Co achter het nieuwe bod op de instrumentenmaker, zo meldden Amerikaanse media dinsdag.

Steinway Musical Instruments maakte maandag bekend een bod van 38 dollar per aandeel te hebben ontvangen, maar gaf niet aan om welke partij het ging. Het nieuwe bod overtrof dat van investeerder Kohlberg & Company. Die bood vorige maand 35 dollar per aandeel en waardeerde het bedrijf daarmee op 438 miljoen dollar (330 miljoen euro).

Kohlberg heeft, nadat het bod van Paulson bekend was geworden, zijn eigen bod ingetrokken, zo meldde de krant Financial Times. Officieel had het bedrijf nog tot en met woensdag om zijn eigen bieding te verhogen, maar Kohlberg heeft dinsdag al van dit recht hebben afgezien, aldus de krant.

Paulson heeft zijn fortuin onder meer te danken aan de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt. In 2007 gokte hij, achteraf terecht, op de ineenstorting van de markt voor zogeheten subprimehypotheken. In de jaren die volgden verloor hij ook veel geld, onder meer op investeringen in goud.