1070475
Financieel

Fusie Bever Holding en Nieuwe Borg

Vastgoedonderneming Bever Holding gaat een fusie aan met Nieuwe Borg Real Estate Group. De partijen hebben ,,op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een strategische samenwerking'', liet Bever dinsdag nabeurs weten.

De ondernemingen zullen worden samengevoegd, waarbij de aandeelhouders van Nieuwe Borg Real Estate Group ook aandeelhouder worden van Bever Holding, dat een beursnotering heeft in Amsterdam. De schulden van Bever bij de huidige bankiers worden ingelost. Op korte termijn zullen daarna nieuwe aandeelhouders en of kapitaalverschaffers worden geworven, meldt het persbericht.

De komende periode voeren de partijen nog een boekenonderzoek uit, waarna de details van de transactie zullen worden uitgewerkt. Daarna zullen de aandeelhouders van beide bedrijven hun goedkeuring over de fusie nog moeten uitspreken.

Meerwaarde

Bever Holding, dat dinsdagavond niet bereikbaar was voor commentaar, meldde afgelopen april al gesprekken te voeren met een mogelijke partner met wie ,,de ontwikkelportefeuille van Bever Holding een meerwaarde'' zou kunnen krijgen. Na de aandeelhoudersvergadering in juni uitte Bever nog twijfel over de richting van de gesprekken.

Bever Holding sloot dinsdag op 1,70 euro.