Nieuws/Financieel
1070487
Financieel

John Paulson is mysterieuze Steinway-bieder

De tot nu toe onbekende investeerder die een half miljard dollar biedt op de beroemde pianofabrikant Steinway & Son, is niemand minder dan de Amerikaanse hedgefondsmiljardair John Paulson.

Met een bod van $38 per aandeel op moederbedrijf Steinway Musical Instruments overtreft Paulson de durfkapitalist Kohlberg, die $35 per aandeel bood. Kohlberg kondigde gisteren aan zich terug te trekken.

Dat meldt de New York Post. Paulson verdiende een fortuin aan de Amerikaanse huizencrisis, door op grote schaal verzekeringen in te kopen die uitkeerden wanneer hypotheekeigenaren hun maandlasten niet meer zouden kunnen betalen. Toen dat in 2007 het geval was, kon Paulson zo'n $3,7 miljard bijschrijven. Onlangs kwam Paulson minder positief in het nieuws, doordat hij zo'n $1,5 miljard verloor door de dalende goudprijs.

Koerssprong

Steinway accepteerde het bod van Kohlberg in juli al, maar overige partijen hadden daarna nog 45 dagen een nog grotere zak geld op tafel te leggen. De koers van de 160-jarige instrumentenmaker steeg met 9% naar $39,59 toen het bedrijf gisteren het bod van de toen nog anonieme investeerder bekendmaakte.