Nieuws/Financieel
1070548
Financieel

Tata Steel boekt meer winst

De Indiase staalfabrikant Tata Steel, eigenaar van het voormalige Hoogovens in IJmuiden, heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar aanzienlijk meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Tata boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van omgerekend 140 miljoen euro, tegen 73 miljoen euro een jaar eerder. Volgens het bedrijf was de winst te danken aan robuuste prestaties van de Indiase activiteiten en verbeteringen in Europa. Daarnaast werd de winst gestuwd door een belastingmeevaller.

De totale staalproductie van Tata steeg vorig kwartaal tot 6,1 miljoen ton, tegen 5,7 miljoen ton een jaar eerder. In Europa zakte de productie licht, tot 3,1 miljoen ton. Het bedrijfsresultaat in Europa verbeterde met bijna een kwart tot omgerekend 95 miljoen euro.

Europese activiteiten

Volgens de directeur van de Europese activiteiten is de vraag naar staal in Europa nog altijd beperkt. Hij wees echter ook op economische lichtpuntjes in diverse landen en gaf aan dat Tata klaarstaat om van het herstel te profiteren, zodra het zich echt aandient.

De omzet van Tata was vorig kwartaal met 4 miljard euro 3 procent lager dan een jaar eerder.