Nieuws/Financieel
1070562
Financieel

Bod Steinway overvleugeld

Er lijkt een heuse biedingenstrijd los te barsten rond de beroemde pianofabrikant Steinway & Son, nu een onbekende investeerder bijna een half miljard dollar voor het moederbedrijf wil neertellen.

Vorige maand maakte durfkapitalist Kohlberg bekend 35 dollar per aandeel, ofwel 438 miljoen dollar voor Steinway Musical Instruments te willen betalen. Het nieuwe rivaliserende bod komt echter uit op 38 dollar per aandeel.

Steinway roept vooral herinneringen op aan John Lennon.  De in 1980 vermoorde zanger van The Beatles speelde namelijk niet alleen gitaar, maar ook op deze piano. Steinway Musical Instruments stond al enige tijd in de etalage. Het bod van $35 per aandeel ligt 15% boven de slotkoers van vrijdag en is door topman Sweeney al omarmd.

Steinway, dat in 1850 door de Duitse immigrant Heinrich Engelhard Steinweg in de Verenigde Staten werd opgericht, is sinds 1996 beursgenoteerd. De vleugels worden gebouwd in New York en Hamburg, maar Steinway maakt tegenwoordig ook blaasinstrumenten en slagwerk.

Vorig jaar draaide de firma een omzet van $354 miljoen, voornamelijk uit de verkoop van vleugels die in prijs variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro's.