Nieuws/Financieel
1070622
Financieel

Britse inflatie zwakt af

De inflatie in Groot-Brittannië is in juli licht gedaald tot 2,8 procent op jaarbasis. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau dinsdag.

In juni steeg het prijspeil in Groot-Brittannië nog met gemiddeld 2,9 procent. Daarmee kwam de inflatie in die maand uit op het hoogste peil in 14 maanden. De kleine afname in juli kwam vooral door de uitverkoop bij kledingwinkels en lagere prijzen voor vliegreizen.

De Britse centrale bank verwacht dat de inflatie de komende maanden ongeveer op het huidige peil blijft. Vorige week maakte de bank bekend dat de rente in Groot-Brittannië laag blijft zolang de werkloosheid hoger is dan 7 procent van de beroepsbevolking, onder de voorwaarde dat de lage rente niet leidt tot een sterke stijging van de inflatie.

Het statistiekbureau meldde verder dat de huizenprijzen in Groot-Brittannië in juni 3,1 procent hoger lagen dan een jaar eerder. Dankzij die sterkste stijging sinds december liggen de prijzen nu op het hoogste peil sinds het midden van 2008. In Londen lagen de huizenprijzen vorige maand gemiddeld ruim 8 procent hoger dan een jaar eerder.