Nieuws/Financieel
1070715
Financieel

'Deal Duet-Habas belangrijk voor aandeel NSI'

Het is voor aandeelhouders van vastgoedonderneming NSI heel belangrijk dat de overname van het belang van Habas in NSI door Duet slaagt. Duet is de enige partij die nog in de running is voor de aandelen, nu Aspen Group zich heeft teruggetrokken. Dat stelde analist Jaap Kuin van ING dinsdag.

Duet Asset Management bood vorige week 5,50 euro per aandeel op circa 15 procent van de uitstaande aandelen NSI die in handen zijn van Habas. Kuin noemt dit een ,,zeer goede prijs'' en verwacht dat de obligatiehouders van de in financiële problemen geraakte Israëlische investeerders erop in zullen gaan.

Er zijn volgens hem echter nog wel enkele onzekerheden rond de deal. Zo moeten obligatiehouders onderling tot een akkoord komen over schadevergoeding, kunnen er bankkosten ontstaan die Duet nu niet vermeldt en is de positie van minderheidsaandeelhouder Mayer Group (die indirect een belang heeft van 5 procent in NSI) onduidelijk. Volgens Kuin is een eventuele mislukking van de transactie met Duet een grote bedreiging voor het aandeel NSI. Er zijn geen andere bieders, waardoor schuldeisers mogelijk zullen besluiten de stukken direct te verzilveren, waardoor er druk zou ontstaan op de beurskoers van NSI.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel NSI. Dat noteerde dinsdag rond 9.50 uur 0,1 procent in de plus op 5,52 euro.