Nieuws/Financieel
1073520
Financieel

Advies Wereldhave omlaag

Analisten van ING hebben het advies voor het aandeel Wereldhave verlaagd naar hold van buy. Het koersdoel is eveneens teruggezet van 59,70 euro tot 56,70 euro, zo blijkt dinsdag uit een rapport.

Volgens ING komt het vastgoedfonds, nu de eerste fase van zijn herstructurering is afgerond, in een moeilijkere fase. Dat is volgens de bank het inzetten van kapitaal met een focus op de Benelux, in een moeilijk economisch klimaat. Volgens ING is het, met een vooral in Nederland onder druk staande non-food detailhandel, alle hens aan dek om de bestaande activa te beheren.

Volgens ING is voorzichtigheid geboden, en wordt het beleggingsadvies teruggezet vanwege een onzekere investeringsverwachting. Ook is de waarderingsmethodiek van ING aangepast, wat eveneens een effect heeft op het advies.

Koersdoelen

Door de nieuwe waarderingsmethodiek wijzigde ING ook de koersdoelen voor andere Nederlandse fondsen. Zo heeft Corio nu een koersdoel van 37,40 euro, dat was eerder nog 41,60. Bij Eurocommercial Properties ging het koersdoel van 33,90 euro naar 33,20 euro en bij NSI van 6 euro naar 5,70 euro. Het koersdoel van Unibail-Rodamco bleef 208 euro terwij Vastned werd verlaagd van 39,10 euro naar 36,10 euro.

Het aandeel Wereldhave sloot maandag op 53,44 euro.