Nieuws/Financieel
1073668
Financieel

Minder winst voor BAE Systems

Het Britse defensieconcern BAE Systems heeft de winst in de eerste helft van het jaar met 6 procent zien dalen. De aanhoudende beknibbeling op militaire uitgaven speelt Europa's grootste defensiebedrijf parten.

De operationele winst daalde tot 865 miljoen pond (991 miljoen euro) van 922 miljoen pond een jaar eerder, maakte het bedrijf donderdag bekend. De omzet kwam 1,3 procent hoger uit op 8,5 miljard pond. BAE leunde tot nu zwaar op de exportmarkt om onveranderde of dalende uitgaven op de thuismarkt te compenseren.

BAE heeft in de eerste zes maanden voor 4,8 miljard pond aan orders ontvangen buiten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. ,,Dit is een blijvend teken van de dynamiek in de internationale activiteiten'', gaf topman Ian King aan in een verklaring.

De vooruitzichten voor het defensiebedrijf zijn onder meer afhankelijk van een succesvolle afronding van de gesprekken met Saudi-Arabië over prijsaanpassingen op een eerdere verkoop van Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen. Een overeenkomst zou 3 pence per aandeel toevoegen aan de winst, aldus het bedrijf.