Nieuws/Financieel
1073717
Financieel

AEX begint licht hoger

undefined

De AEX stond vlak na opening 0,2% hoger op 370,4 punten. De Midkap-index ging 0,4% omhoog tot 546,8 punten.

Elders in Europa noteerden de beurzen ook een plus. Frankfurt steeg 0,7%. Parijs won 0,2%.

Beleggers kregen voorbeurs onder meer te maken met kwartaalcijfers van Arcelor Mittal, Shell en Wereldhave. Vanuit China kwam het bericht dat de bedrijvigheid in de industrie in juli iets sterker is gegroeid dan een maand eerder.

De financiële markten reageerden echter nauwelijks op het rentebesluit van de Federal Reserve van gisteravond. De financiële markten hoopten op meer duidelijkheid over de mogelijke afbouw van de steunmaatregelen, maar de Fed houdt voorlopig vast aan zijn beleid van stimulering.

,,De Fed-verklaring was een non-event'', zegt Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Het afbouwschema komt steeds dichterbij maar Bernanke is zeer geschrokken van de marktreactie na de Fed-vergadering in mei toen de eerste signalen werden gegeven over terugschalen. Door er nu veel en vaak over te praten dat het gaat gebeuren, probeert de Fed de marktreactie op het onvermijdelijke afbouwen af te zwakken.''

De aandelenbeurs in Tokio boekte donderdag een stevige winst. De stemming werd gesteund door sterke kwartaalresultaten van toonaangevende Japanse bedrijven en een positief industriecijfer uit China. De Nikkei sloot 2,5% hoger.