Nieuws/Financieel
1079199987
Financieel

Aandeel ING onder druk na cijfers

Amsterdam - Het aandeel ING staat diep in het rood na de presentatie van de halfjaarcijfers. Analisten van KBC en RBC wijzen op de toegenomen kosten bij de bank, die nodig zijn om het interne antiwitwasbeleid te verbeteren.

De koersdaling is opvallend, want de bank deed het wel degelijk beter dan analisten over de hele linie hadden verwacht. ING wist afgelopen kwartaal goed weerstand te bieden aan het ongunstige renteklimaat en de afzwakkende economische groei in de wereld. Het financiële concern heeft zijn resultaten min of meer zien stabiliseren ten opzichte van een jaar eerder.

De onderliggende nettowinst ging slechts met 0,3 procent omlaag naar ruim 1,4 miljard euro. De extreem lage rentes in Europa werden gecompenseerd met extra opbrengsten op ander vlak. Tegelijkertijd kreeg ING er bijvoorbeeld weer klanten bij en stegen de baten met 4 procent tot 4,7 miljard euro.

"ING heeft doelen in zicht"

Dit vindt DFT-verslaggever Ruben Eg

’Qua kostenverlaging, hogere winstgevendheid en versterkte kapitaalsbuffers is ING op weg om de geplande doelstellingen tijdig en misschien wel eerder dan gepland te halen. Vooral in de thuislanden België en Nederland begint de kostenbesparing van de grote samenvoeging van computersystemen vruchten af te werpen.’

Volg @_RubenEg op Twitter

De bank neemt tevens stappen om het interne antiwitwasbeleid te verbeteren. Er zijn inmiddels meer dan 3000 medewerkers aan de slag om onregelmatigheden op te sporen, honderden meer dan een kwartaal geleden. Daarnaast werkt de bank eraan om tekortkomingen op dit vlak te verbeteren in Italië. Zolang de gesprekken daarover lopen met de Italiaanse centrale bank geldt er in het Zuid-Europese land een klantenstop.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo