Nieuws/Financieel

Omzet SBM Offshore daalt verder

SBM OFFSHORE

SBM Offshore blijft kampen met een dalende omzet. De maritiem dienstverlener blijft flink last houden van moeilijke omstandigheden in de olie- en gassector, zo bleek woensdag.

SBM OFFSHORE

Tot en met het derde kwartaal vielen de opbrengsten in vergelijking met een jaar eerder een vijfde lager uit op krap 1,3 miljard dollar.

Bij het onderdeel Turnkey viel de omzet 80 procent lager uit. Lease en Operate meldde een groei met 18 procent, geholpen door een drietal productie en opslagschepen die sinds vorig jaar in de vaart zijn.

Verder maakte SBM bekend afschrijvingen te doen van in totaal 60 miljoen dollar. Het bedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar, waarbij het een omzet van 1,7 miljard dollar voorziet. Daarnaast zal het onderliggende bedrijfsresultaat uitkomen op minstens 750 miljoen dollar.

Het lukt SBM Offshore ook maar niet om een punt gezet te krijgen achter het omkoopschandaal in Brazilië. In een handelsupdate benadrukte het bedrijf andermaal dat het bedrijf bereid is om de kwestie af te kopen, maar dat het wachten is op overeenstemming met autoriteiten in het land. Volgens SBM is het onzeker of er überhaupt een bevredigende oplossing bereikt zal worden.

Bekijk meer van