Nieuws/Financieel
1079752
Financieel

Amazon lanceert Prime in Nederland

Amsterdam - Opnieuw breidt Amazon zijn activiteiten in Nederland uit. Vanaf vandaag is Amazon Prime ook hier beschikbaar. De dienst is een belangrijke pijler onder het succes van de webgigant in andere landen.

Amazon Prime biedt gratis verzending en online foto-opslag, exclusieve aanbiedingen, en extra’s voor gebruikers van game-streamingdienst Twitch. De publiekstrekker voor Nederlandse klanten is vermoedelijk Prime Video, de Netflix-concurrent die onder meer Grand Tour (van de ex-Top Gear-mannen) te bieden heeft.

Prime Video was al los verkrijgbaar in Nederland voor €5,99 en was daarmee een goedkoop alternatief voor Netflix. De dienst wordt nu onderdeel van Amazon Prime, dat tegen een introductieprijs van €3,99 per maand wordt aangeboden.

Nederlandse series

Waar de prijs van Prime Video dus daalt, ging die van Netflix’ standaard-abonnement recentelijk juist omhoog naar €10,99. Ook op contentgebied zit Amazon niet stil. Het gerucht gaat dat Amazon werkt aan een serie op basis van the Lord of the Rings. Daarnaast is het in gesprek over eigen Nederlandse producties.

Grote afwezige in het aanbod is Amazon Music, waarmee het bedrijf Spotify dwars zit. Duitse en Oostenrijkse klanten kunnen ruim twee miljoen nummers streamen plus live-verslagen van voetbalwedstrijden. In Nederland is de dienst geen onderdeel van Amazon Prime.

Vanuit Duitsland

Amazon biedt Amazon Prime aan vanaf Amazon.de, dat in 2014 al grotendeels vertaald werd voor de Nederlandse markt. Miljoenen artikelen worden nu al binnen een à twee dagen in Nederland bezorgd. Amazon.nl bestaat ook, maar daarop zijn vooralsnog alleen e-readers en e-boeken te koop.

Er worden dan ook geen nieuwe mensen in Nederland aangenomen, laat de webgigant weten. Het kantoor van Amazon in Den Haag richt zich voornamelijk op de verkoop van Amazon Web Services, zijn zakelijke cloudplatform. Dat wordt onder meer door 80% van de AEX-bedrijven gebruikt.

OPROEP Heeft u al meerdere abonnementen op diensten als Netflix, Videoland en wilt u er nog één bij om niks te missen? We zijn voor een verhaal op zoek naar ’bingewatchers. Stuur een mail met uw telefoonnummer naar aj.swart@telegraaf.nl