Nieuws/Financieel
1081828
Financieel

Analist helpt Imtech op weg omhoog

Dat de beurskoers van Imtech gisteren na vier uur een krachtig herstel inzette, lijkt vooral te danken aan analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Hij liet zich toen tegenover RTL Z namelijk ontvallen dat de beurskoers van de technisch dienstverlener in één tot anderhalf jaar kan verdubbelen.

,,In principe is Imtech nu financieel gezond, de emissie is geslaagd. In het eerste halfjaar is er altijd een kapitaaluitstroom, maar in de tweede helft van het jaar is dat andersom, waardoor de balans nog wat verder kan herstellen'', zo liet Versteeg weten.

Hij ziet ook weinig risico dat klanten weglopen. ,,Daar is helemaal geen reden voor. Imtech heeft veel onderhoudscontracten en dat zorgt voor stabiele inkomsten''.

Versteeg maakt een vergelijking met bouwer Bam. Dat kwam van een niveau van €18 en kelderde tot even onder de €2 in 2012. Sindsdien is de koers verdubbeld naar €4.

Rond vier uur gistermiddag stond Imtech nog ongeveer 2% lager, waarmee het laagste niveau in tien jaar werd aangetikt. De technisch dienstverlener schoot vervolgens omhoog, om 4,2% hoger te sluiten.