Nieuws/Financieel
1081882
Financieel

Aperam verkleint verlies bij hogere omzet

Roestvrijstaalproducent Aperam heeft zijn verlies in het tweede kwartaal weten te verkleinen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Onder de streep bleef een tekort staan van 11 miljoen dollar tegen 28 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg tot 1,37 miljard dollar. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 81 miljoen dollar, tegen 66 miljoen dollar een jaar eerder. Aperam verwacht dat de ebitda in het derde kwartaal lager uitvalt, door seizoensgebonden effecten en zwakke marktomstandigheden. De nettoschuld, die in het tweede kwartaal stabiel bleef op 841 miljoen dollar, loopt dit kwartaal tijdelijk op.

Het nettoresultaat van Aperam werd negatief beïnvloed door afschrijvingen ter waarde van 76 miljoen dollar. De operationele kasstroom was in het tweede kwartaal 34 miljoen dollar positief. Het werkkapitaal nam toe met 16 miljoen dollar. De kapitaalinvesteringen bedroegen 33 miljoen dollar.

,,Wij zijn blij dat wij de winstgevendheid hebben verhoogd in de context van een scherpe daling van de nikkelprijs en een verslechterende markt'', zei topman Philippe Darmayan in een toelichting. ,,Wij hebben er vertrouwen in dat wij onze onderliggende prestaties verder kunnen verbeteren en onze ambitieuze doelstellingen kunnen halen.''