Nieuws/Financieel
1081997
Financieel

Meer verlies voor Peugeot Citroën

De malaise op de Europese automarkt heeft PSA Peugeot Citroën, de op één na grootste autofabrikant van het continent, verder in de rode cijfers gedrukt. Het Franse bedrijf boekte in het eerste halfjaar een operationeel verlies van 65 miljoen euro, ruim 27 procent meer dan een jaar geleden. Dat maakte PSA woensdag bekend.

Het resultaat is wel beter dan het verlies van bijna 296 miljoen euro dat analisten vooraf hadden voorspeld. De omzet van de autoreus daalde 3,8 procent tot 27,7 miljard euro.

PSA Peugeot Citroën verkocht in de afgelopen 6 maanden bijna 10 procent minder auto's dan in dezelfde periode in 2012, zo werd eerder al bekend. Vooral in Europa gingen de zaken slecht. Voor heel 2013 gaat het bedrijf nog steeds uit van een krimp van de totale Europese automarkt met 5 procent.

Herstel

Toch ziet de Franse autobouwer tekenen van herstel, zegt topman Philippe Varin. Hij sprak eerder al de verwachting uit in de tweede helft van het jaar iets meer auto's te kunnen verkopen, vooral op overzeese markten.

Het bedrijf is momenteel bezig met een omvangrijke reorganisatie, waarbij 17 procent van het personeel in Frankrijk wordt geschrapt. Het concern probeert daarnaast de omzet op te vijzelen met nieuwe modellen als de Peugeot 2008 crossover, de 208 hatchback en de Citroën DS-serie. Juist de verkoop van deze nieuwe modellen overtreft vooralsnog de verwachtingen.