Nieuws/Financieel
1082038
Financieel

'Markten blijven moeilijk voor Heineken'

De prestaties van bierbrouwer AB InBev op de markten die voor Heineken van belang zijn, geven aan dat de omstandigheden voor de Nederlandse brouwer lastig blijven. Dat stelde analist Richard Withagen van SNS Securities woensdag.

AB InBev maakte eerder op de dag bekend dat de bierverkoop in West-Europa vorig kwartaal met ruim 7 procent is gedaald, vooral door moeilijke omstandigheden in Duitsland en Groot-Brittannië. In Mexico verwacht het bedrijf dat de volumes in de hele bierindustrie licht zijn gedaald, voor Brazilië wordt een kleine groei verwacht. In Rusland zakten de verkopen van AB InBev met 10,6 procent, waarmee het bedrijf slechter presteerde dan de markt.

Withagen verwacht dat Heineken in het tweede kwartaal wat verbetering zal tonen ten opzichte van de eerste 3 maanden van het jaar. Heineken publiceert de kwartaalcijfers op 21 augustus.

SNS hanteert een reduce-advies voor het aandeel Heineken. Dat stond woensdag om 12.00 uur in een vlakke AEX-index 1,8 procent in de plus op 52,59 euro.