Nieuws/Financieel
1082251
Financieel

Duimen niet omhoog voor oud-rvc Imtech

De duimen van de aandeelhouders gaan vrijdag niet omhoog voor de oud-leden van de raad van commissarissen (rvc) van het door boekhoudfraude geteisterde Imtech. De nieuwe rvc heeft het agendapunt om de aandeelhouders vrijdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) te vragen om decharge van de rvc geschrapt. Een opmerkelijke handeling, maar juristen vermoeden dat de vennootschap „niet opnieuw de kat in de gordijnen wil jagen”.

Imtech wil niet zeggen waarom het agendapunt is geschrapt. Opmerkelijk is het wel, omdat het eigenlijk nooit voorkomt. „We komen in de praktijk zo af en toe wel tegen dat beleggers tegen de decharge van bestuursleden of commissarissen stemmen”, zegt Marius Jitta van advocatenkantoor Stibbe. „Mogelijk wil Imtech niet opnieuw de kat in de gordijnen jagen en hebben ze het agendapunt geschrapt.”

Beleggers trokken op de vorige aandeelhoudersvergadering in juni namelijk fel van leer tegen de toenmalige rvc. Op dat moment was door boekhoudfraude al meer dan €1 miljard van de beurswaarde van Imtech verdampt. Aandeelhouders vonden toen dat de rvc had zitten slapen. De Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) heeft de rvc dan ook mede aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

Lees het hele artikel in De Financiële Telegraaf