Nieuws/Financieel
1082360
Financieel

Groei in luchtvracht trekt aan

De vraag naar vrachtvervoer door de lucht lag in juni 1,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA dinsdag heeft gepubliceerd. Het vrachtvervoer trok daarmee sterker aan dan een maand eerder. In mei steeg de vraag nog met 0,9 procent, en over de gehele eerste jaarhelft met 0,1 procent.

IATA-baas Tony Tyler bleef evenwel voorzichtig. ,,Het is te vroeg om te stellen dat juni een keerpunt is na 18 maanden van stagnatie'', zei hij. Hij wees op de aanhoudend zwakke economische omstandigheden, met name in de eurozone die nog altijd in een recessie verkeert. ,,De basis voor de versnelling van de groei in luchtvracht in juni lijkt erg kwetsbaar te zijn'', aldus Tyler.

Zo is het ondernemersvertrouwen, een belangrijke indicator voor de toekomstige vraag naar vrachtvervoer, ondanks een herstel in Europa per saldo nauwelijks toegenomen. Bovendien dalen de exportorders. De IATA wijst er verder op dat de gemiddelde beladingsgraad van vrachtvliegtuigen nog altijd laag is, terwijl de capaciteit blijft toenemen.

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo