Nieuws/Financieel
1082384
Financieel

Vooruitblik: 'Focus op outlook Arcelor'

Bij de bekendmaking van de tweedekwartaalcijfers van staalconcern ArcelorMittal zal vooral worden gelet op het bedrijfsresultaat en de outlook voor heel 2013. Arcelor gaf in mei aan dat de ebitda in het tweede kwartaal hoger zal uitvallen dan de 1,6 miljard dollar in het eerste kwartaal en bevestigde toen opnieuw de prognose voor een bedrijfsresultaat in 2013 van meer dan 7,1 miljard dollar. ArcelorMittal komt donderdag voorbeurs met cijfers.

Analisten gepolst door Bloomberg rekenen gemiddeld op een ebitda in het afgelopen kwartaal van 1,65 miljard dollar. De omzet wordt in doorsnee geraamd op 20,5 miljard dollar met een aangepaste nettowinst van 97 miljoen dollar.

In het eerste kwartaal leed het grootste staalconcern ter wereld een nettoverlies van 345 miljoen dollar. De staalleveringen kwamen uit op 20,9 miljoen ton.

Staalvraag

De schuld van het bedrijf stond aan het einde van het eerste kwartaal op 18 miljard dollar. Eind juni moet de schuld zijn teruggedrongen tot 17 miljard dollar. ArcelorMittal maakte verder bekend dit jaar 3,5 miljard dollar aan kapitaalinvesteringen te zullen doen.

ArcelorMittal verwacht dat de wereldwijde staalvraag dit jaar naar verwachting met 3 procent zal stijgen. In Europa zullen in de tweede helft van dit jaar tekenen van verbetering zichtbaar worden.