Nieuws/Financieel
1082423
Financieel

Economisch vertrouwen eurozone stijgt

Het economisch vertrouwen van ondernemers en consumenten in de eurozone is in juli voor de derde maand op rij gestegen. Dat maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

De index die het vertrouwen weergeeft, steeg tot 92,5, van 91,3 een maand eerder. De index noteerde daarmee het hoogste niveau in 15 maanden. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde prognose van economen.

Bij het bedrijfsleven in de eurozone nam het vertrouwen toe in de industrie, dienstensector en detailhandel. Alleen in de bouw was een daling van het vertrouwen in de economie te zien. Bij het consumentenvertrouwen ging de index voor de achtste maand op rij omhoog, geholpen door optimisme over de arbeidsmarkt en de eigen financiële situatie.

Groot-Brittannië

Voor de gehele Europese Unie nam het economisch vertrouwen in juli nog sterker toe. Dat was voor een groot deel te danken aan het sterk toegenomen vertrouwen in Groot-Brittannië.

Het toegenomen vertrouwen in de economie in Europa kan er op wijzen dat de eurozone uit de recessie aan het komen is, na zes kwartalen met krimp.