Nieuws/Financieel
1082440
Financieel

HTC voorspelt verdere daling van omzet

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC verwacht voor het derde kwartaal opnieuw een daling van de omzet, de achtste keer op rij. Dat maakte het technologiebedrijf dinsdag bekend. Het voorspelt inkomsten van 60 miljard Taiwanese dollar (1,5 miljard euro), ruim 10 miljard dollar minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

HTC meldde eerder deze maand een omzetdaling van 22 procent in het tweede kwartaal. De nettowinst nam in die periode met 83 procent af. Het elektronicaconcern kampt met een tegenvallende belangstelling voor zijn nieuwste smartphone, de HTC One. Die kwam in april op de markt, maar kreeg direct scherpe concurrentie van de Galaxy S4, het nieuwste product uit de toplijn van marktleider Samsung.

Met de presentatie van het nieuwste model in februari leek HTC een voorsprong te nemen op Samsung. De productie liep echter veel vertraging op als gevolg van een tekort aan onderdelen, waardoor de telefoon later dan gepland in de winkels lag.

Middensegment

Topman Peter Chou zei dat HTC de concurrentie te lijf wil gaan met een nieuwe smartphone in het middensegment. Aan de andere kant blijft het werken aan versterking van de merkpositie van de duurdere HTC One. Vooral in China hoopt het bedrijf marktaandeel te winnen in de hogere prijsklassen.

Wereldwijd is HTC de negende speler op de smartphonemarkt met een marktaandeel van 2,4 procent. Het werd eerder dit jaar ingehaald door Chinese concurrenten als ZTE en Huawei.