Nieuws/Financieel

Snap en Time Warner onderuit in VS

AFP

De Amerikaanse aandelenindices kwamen woensdag nauwelijks in beweging. Beleggers deden het rustig aan, bij gebrek aan richtinggevend nieuws.

AFP

De Dow sloot uiteindelijk een fractie boven het recordniveau van dinsdag, op 23.563,36 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2594,38 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 6789,12 punten.

De banken stonden enigszins onder druk door de vrees bij beleggers dat de belastingplannen van president Trump niet goedgekeurd worden door het Congres. JP Morgan belandde met een 1,1% lager slot onderin de Dow Jones. Analisten van de bank brachten woensdag juist een rapport uit, waarin ze concluderen dat de beoogde belastingverlagingen de winst per aandeel van de S&P-500 in 2018 met $12 kunnen opstuwen. De analistenconsensus voor de index bedraagt nu $146.

AT&T moet volgens the Financial Times nieuwszender CNN afstoten om goedkeuring te krijgen voor de overname van Time Warner. Beleggers zetten het moederbedrijf van CNN 6,7% lager uit vrees dat de telecommaatschappij de overname niet doorzet.

Snap kelderde 14,6% na de publicatie van zijn kwartaalbericht. Het verlies van het moederbedrijf van Snapchat-moederbedrijf viel bijna tweemaal hoger uit dan analisten hadden verwacht. Bovendien nam het aantal gebruikers ten opzichte van een jaar eerder met een teleurstellende 17% toe. Het nieuws dat het Chinese internetbedrijf Tencent een belang van ruim 10% in Snap heeft genomen, dempte de koersval enigszins.

LendingClub verloor 16%, doordat de kredietverlener zich in zijn kwartaalbericht somber uitliet.

Een positieve uitschieter was Take-Two Interactive. De maker van games zoals Grand Theft Auto verhoogde zijn verwachtingen en steeg 10,6%.

Lees meer over