Nieuws/Financieel
1085705
Financieel

Bom barst in directiekamer Tele2

Binnen de top van telecombedrijf Tele2 is een hoogoplopend conflict tot ontploffing gekomen. Het Zweedse bedrijf heeft Herwin van der Kamp, twee jaar directeur voor de Nederlandse consumentenmarkt en het midden- en kleinbedrijf, op non-actief gesteld.

Het directielid, dat vanaf 26 juni niet meer welkom blijkt in de hoofdzetel, kreeg die dag van topman Günther Vogelpoel te horen dat hij niet meer met hem verder wilde gaan.

Het directielid noch Tele2 wil reageren. Volgens betrokkenen is de ruzie in korte tijd opgelopen. Van der Kamp claimt dat hij juist uitstekend werkte, omdat het overgrote deel van de Tele2-omzet in Nederland van zijn team zou komen.

Van der Kamp, die vanaf 2005 gestaag carrière maakte binnen het telecombedrijf, vermoedt dat Vogelpoel als hoofd van het Zweedse concern in Nederland hem als een bedreiging is gaan zien.

Het dispuut in de directiekamers werd zo venijnig dat de geschorste Van der Kamp zijn topman letterlijk heeft verweten vooral te denken aan zijn eigen positie en het verdienen van bonussen, en dat boven het belang van het telecombedrijf te stellen.

De top van Tele2 in Zweden heeft onlangs willen bemiddelen in het conflict op het Nederlandse kantoor – dat recent tot zijn vier groeilanden is benoemd – en draaide naar verluidt de beslissing van Vogelpoel terug. Sindsdien probeert Van der Kamp terug te keren.