Nieuws/Financieel
1085749
Financieel

'Hogere lasten Akzo in tweede helft 2013'

AkzoNobel boekt in de tweede helft van het jaar meer kosten voor de herstructurering dan verwacht, waardoor het bedrijfsresultaat veel lager uitkomt dan gedacht. Dat concludeerden analisten van Rabobank donderdag.

Akzo gaf zelf aan dat het resultaat dit jaar waarschijnlijk niet hoger wordt dan in 2012. De besparingen vanaf 2014 vallen door de versnelde bezuinigingsoperatie wel 120 miljoen euro uit dan eerder aangegeven.

Rabo stipte verder aan dat de zwakke markten uiteindelijk weinig invloed hebben gehad op de verkoopvolumes van Akzo. De bank handhaaft zijn koopadvies voor het aandeel.

Minder positief

ING vindt de resultaten van het tweede kwartaal zwakker dan verwacht. De verwachtingen voor de resultaten in 2013 moeten ook volgens ING-analist Fabian Smeets omlaag. Hij vertrouwt er wel op dat Akzo de resultaten van de herstructurering in 2014 beter aan kan tonen. ING handhaafde ook zijn koopadvies.

SNS Securities is minder positief, vanwege het ,,gebrek aan top-lineprestaties en aan ambities'' bij het bedrijf. Bij SNS staat het aandeel AkzoNobel op hold.

AkzoNobel noteerde donderdag om 10.00 uur ruim 6 procent in de min op 44,33 euro.