Nieuws/Financieel
1085783
Financieel

Minder omzet maar meer winst Tele2

Het Zweedse telecombedrijf Tele2 heeft de omzet in het tweede kwartaal met 4 procent zien dalen tot 7,48 miljard kronen (866 miljoen euro). De nettowinst steeg wel met ruim de helft tot 327 miljoen kronen. Dat meldde de onderneming donderdag.

De omzet uit Nederland, na Zweden de grootste markt voor Tele2, steeg wel met 4 procent tot 1,35 miljard kronen. De inkomsten uit de verkoop van mobiele diensten in ons land verdubbelden bijna tot 417 miljoen kronen. Er kwamen in Nederland netto 49.000 mobiele klanten bij.

De totale omzet van het concern uit mobiele telefonie- en internetdiensten steeg wel met een kleine 2,5 procent tot 5,4 miljard kronen. Daarmee is 'mobiel' goed voor 70 procent van de totale inkomsten van Tele2, hoewel dat percentage in Nederland aanzienlijk lager ligt.

Topman Mats Granryd zei tevreden te zijn over het nog altijd groeiende aandeel van mobiele diensten in de omzet. Hij zei ervan overtuigd te zijn dat die markt mogelijkheden biedt voor groei, terwijl het belang van vaste lijnen afneemt.