Nieuws/Financieel
1085801
Financieel

Imtech voorziet verliezen in tweede kwartaal

Imtech heeft in het tweede kwartaal opnieuw aanzienlijke verliezen geleden bij een groot aantal onderdelen. De technisch dienstverlener meldde tegelijkertijd dat de handel in de claims tot volgende week donderdag wordt verlengd.

Volgens Imtech blijven vooral de prestaties in de Benelux, Duitsland en Oost-Europa en van het onderdeel Imtech Marine zwak. Al deze onderdelen hebben afgelopen kwartaal een ,,significant'' verlies geleden, meldde het bedrijf zonder concrete cijfers te geven. Imtech zal de waarde van de activiteiten in de Benelux en van Marine opnieuw onder de loep nemen.

Imtech voert een reorganisatie uit om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Daarbij verdwijnen vanaf de tweede helft van dit jaar 550 banen in Duitsland. In de Benelux worden evenveel banen geschrapt. Die operatie is al in gang gezet. Bij Marine gaan vanaf de tweede helft van het jaar 140 banen verloren. De reorganisatie kost Imtech in het eerste halfjaar 42 miljoen euro. In de tweede helft van 2013 wordt nog eens 38 miljoen euro aan kosten geboekt.