Nieuws/Financieel
1086517
Financieel

Banen weg bij DSM in Venlo

Bij de vestiging van DSM Pharma Chemicals in Venlo verdwijnen 35 van de 140 arbeidsplaatsen. Dat maakte DSM woensdag bekend. De vraag naar grondstoffen vanm farmaciebedrijven is laag en de divisie van DSM heeft enkele grote contracten verloren. Daardoor zucht Pharma Chemicals Venlo onder een grotere kostendruk.

DSM neemt daarom de lokatie onder de loep en bekijkt wat de minimaal noodzakelijke bezetting is waarmee de divisie nog kan draaien. ,,Alle overige werkzaamheden komen te vervallen of worden ondergebracht bij de lokatie in het Oostenrijkse Linz. De reorganisatie in Venlo maakt deel uit van een al aangekondigde reductie van 1250 banen wereldwijd, waarvan ongeveer 350 in Nederland.

Vakbondsbestuurder Ron Smeets van CNV vindt het bericht hard aankomen, ,,zo vlak voor de Kerst.'' Volgens Smeets was al wel bekend dat het niet zo goed ging met de divisie. ,,Er is het nodige ondernomen om de kosten te drukken en de orderportefeuille beter te vullen, maar kennelijk is het niet voldoende geweest.''